Ota yhteyttä

Vaakunat kertovat Harppuunakorttelin tarinaa

Oletko koskaan Harppuunakorttelissa vieraillessasi kiinnittänyt huomiota talojen seinillä näkyviin tyylikkäisiin vaakunoihin? Ne eivät ole mitä tahansa koristeita, vaan olennainen osa korttelin tarinaa.

Turun linna suunnittelun innoittajana

Sijainti Suomen historian sydänpaikalla Turun linnan naapurissa on innoittanut koko Harppuunakorttelin suunnittelua aina arkkitehtien piirtopöydältä alkaen. Keskiaikaisesta suljetusta linnanpihasta ja suojavallien estetiikasta ideansa saanut kortteli on asukkailleen kuin bastioni – oma turvallinen linnake. Linnojen ja ritarien tunnelmaan viittaa myös Harppuunakorttelin kilpimäinen logo muureineen. Niinpä onkin luontevaa, että kunkin taloyhtiön oma tunnus noudattelee samaa muotokieltä.

Perinteisen heraldiikan modernit sovellukset osana arkkitehtuuria

Vaakunoiden aiheet, aivan kuten taloyhtiöiden nimetkin, kumpuavat laivojen ja merenkulun maailmasta. Ankkuri, Kompassi, Majakka ja muut nimet muistuttavat linnan ja Harppuunakorttelin merellisestä sijainnista Aurajoen suulla, “porttina Eurooppaan”. Tyyliltään vaakunat yhdistelevät perinteistä heraldiikkaa moderniin graafiseen otteeseen – aivan kuten kortteli yhdistelee perinteisen pikkukylän yhteisöllisyyttä ja innovatiivisia ekologisia ratkaisuja.

Muotoon leikattuja vaakunoita käytetään rakennuksissa mm. sisäänkäyntien vieressä, jossa ne muodostavat näyttävän yksityiskohdan osana talon arkkitehtuuria. Etenkin illan pimetessä ne pääsevät oikeuksiinsa, kun esimerkiksi Majakan vaakuna konkreettisesti valaisee ja näyttää asukkaille väylää kotiin. Vaakunoihin voi törmätä myös taloyhtiön tiedotteissa, korttelilaisille jaettavissa materiaaleissa sekä markkinointi- ja myyntimateriaaleissa.

Kompassi ja oma Sale tulossa syksyllä!

Huomisen historiaa tehdään Harppuunakorttelissa joka päivä. Keväällä valmistuva Meripoiju tarjoaa asumisvaihtoehtoja kompakteista yksiöistä avariin neliöihin. Syksyllä näyttävälle paikalle valmistuva viisikerroksinen Kompassi avautuu kohti Linnanpuistoa ja jokirantaa, joten asukkaille on tarjolla ainutlaatuinen maisema kansallisen kulttuurihistoriamme tyyssijoilla!

Koko korttelin kannalta iloinen uudistus on asumisen helppoutta lisäävä uuden konseptin Sale-päivittäistavarakauppa, joka avautuu syksyllä Kompassin katutason liiketiloihin. Myymälä tarjoaa korttelin asukkaille ja muille lähialueen asiakkaille kattavat valikoimat laajoin aukioloajoin.