Ota yhteyttä

Uusperheen upea koti tarjoaa tilaa ja avaruutta

Marjutin ja Petrin perhe viihtyy Harppuunan Puosun kaksikerroksisessa kodissaan. Kaupunkielämä tarjoaa paljon uutta vipinää pikkupaikkakunnalta muuttaneille ja toisaalta korttelin rauhallinen miljöö miellyttää molempia.

Kun viime vuonna naimisiin menneet Marjut Koskinen ja Petri Peipponen etsivät ensimmäistä yhteistä kotiaan Turusta, pariskunta haki jotain spesiaalia. Valoisa 109,5 m2 kaksikerroksinen perheasunto vasta valmistuneesta Puosusta oli juuri sitä. Asuntokaupat tehtiin maaliskuussa ja perhe muutti uuteen kotiinsa kesäkuussa.

– Tällaiset kerrostaloasunnot ovat harvassa, Petri toteaa. – Avotilan yli seitsemän metrin huonekorkeus, kattoikkuna ja valoisuus tekevät kodista todella avaran ja tilavan.

Pienillä muutoksilla juuri sopiva koti

Uudessa kodissa asuvat aikuisten lisäksi Marjutin kolme teini-ikäistä lasta. Petrin 10-vuotias kuopus täydentää trion osa-aikaisesti, joten tilojen on mukauduttava kuusihenkisen perheen tarpeisiin.

Marjut kertoo, että pariskunta oli jo kiinnostunut Harppuunakorttelista sen sijainnin, ekologisuuden ja tietynlaisen yhteisöllisyyden vuoksi. Alkujaan kolmen makuuhuoneen asunto ei kuitenkaan täyttänyt Marjutin vaatimuksia.

– Olin jo kerran torpannut tämän, koska makuuhuoneita oli liian vähän meidän kombon tarpeisiin, Marjut toteaa. – Petri kuitenkin sai minut harkitsemaan vielä uudelleen. Yhdessä OP:n kiinteistövälittäjän ja NCC:n kavereiden kanssa sitten mittailtiin, millaisilla muutoksilla asunnosta saisi juuri meille sopivan.

Ratkaisu löytyi, kun alkovista erotettiin kevyellä liukuovella neljäs makuuhuone. Petri kehuukin rakennuttajan joustavuutta ja palvelua muutostyössä.

Takapihana koko kaupunki

Harppuunakorttelin sijainnin ansiosta kävelymatkan etäisyydellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Hinnerjoelta muuttanut Marjut iloitsee myös Turun tarjoamista laajoista harrastusmahdollisuuksista. Lasten vapaa-aikaan kuuluu mm. potkunyrkkeilyä ja cheerleadingia.

– Kaupungista löytyy vaihtoehtoja pilvin pimein, Marjut kiittelee. – Ja helpottaa todella paljon arkea, kun lapset pystyvät kulkemaan itse harrastuksiinsa pyörällä tai bussilla. Pikkupaikkakunnalla kaikki kulkeminen piti hoitaa autolla. Kaverit naureskelevat, että minusta on tullut ihan cityihminen, kun kuljen nykyisin niin paljon pyörällä autoilemisen sijaan.

Pyöräilystä onkin tullut koko perheen harrastus. Kotoa on kätevä lähteä esimerkiksi Ruissaloon tai Aurajokivartta Turun keskustan suuntaan.

– Tässä on kaikki lähellä. Kesällä tuntui siltä, kuin olisi ollut takapihana koko kaupunki, kuvailee Marjut.

Sisäpihan rauhassa

Sisäpiha saa pariskunnalta kiitosta. Suljetun pihan turvallisuus lämmitettyine jalkakäytävineen on Marjutin mieleen.

– Varmasti ikäihmisenä osaa arvostaa vielä enemmän esteettömyyttä ja helppoa kulkemista, Marjut arvelee. – Samoin autottomuus on tärkeä tekijä pienten lasten kannalta. Mielestäni on hienoa, että nämä kaikki asiat on otettu huomioon.

Iltahämärässä Harppuunakorttelin tunnelma vie Marjutin ja Petrin mielen etelään.

– Kun katsoo illalla ulos ja näkee kaupungin valot, tulee ihan samanlainen fiilis kuin loma-asunnollamme Espanjassa, Petri sanoo. – Sisäpihalta puuttuu vain uima-allas.