Ota yhteyttä

Miikan kotisatamassa harrastetaan ja rentoudutaan

Miika Collan mieltyi Harppuunan Majakan tilavaan yksiöön ja korttelin hyvään fiilikseen. Vaikka työ vie pitkiksi ajoiksi merelle ja osa vapaa-ajasta kuluu tyttöystävän luona Helsingissä, Miika on kotiutunut Harppuunakortteliin nopeasti. Järkevät neliöt, sisäpihan liikuntamahdollisuudet ja Aurajoen rantamaisemat keräävät kehuja kuntoilevalta meriupseerilta.

Merivartioston vartiolaivalla työskentelevä Miika Collan muutti 34 neliön yksiöönsä huhtikuussa 2020 heti Majakan ensimmäisten asukkaiden joukossa. Helsingistä Turkuun muuttoa suunnitellessaan Miika tutki kaupungin asuntotarjontaa tarkasti useamman kuukauden ajan.

“Vaihtoehtoina olivat joko ennen 1950-lukua rakennetut jugend-kivitalot tai uudet kohteet”, Miika kertoo. “Tässä tapauksessa päätökseen vaikuttivat rakentamisen laatu, asunnon sijainti, hyvät yhteiskäyttötilat ja piha-alueet sekä korttelin järkevät ratkaisut mm. energian suhteen. Tuntuu siltä, että uuden parvekkeellisen asuntoni 34 neliöllä sai yhtä paljon käyttötilaa kuin monessa vanhassa yli 50 neliön asunnossa.”

Villa Collanissa kaikki toimii

Miika on nimennyt kotinsa pilke silmäkulmassa Villa Collaniksi. Hän arvostaa asunnossa erityisesti järkeviä neliöitä, tilojen toimivuutta ja korkeaa laatua.

“Asunnosta oli myös helppo tehdä omannäköinen”, sanoo Miika. “Materiaalivalinnat olivat hyvät ja koko asunnon kattava lattialämmitys on erityisen mukava kylmään aikaan.”

Sijainti, kulkuyhteydet, arkkitehtuuri ja asumisen hiilijalanjälki vaikuttivat kaikki asunnon valintaan, mutta loppujen lopuksi intuitio ratkaisi.

“Pidän siitä että viihtyvyyteen panostetaan huomattavasti enemmän kuin perinteisessä taloyhtiössä. Korttelissa on myös mukava tunnelma ja yhteisöllisyys alkaa näkyä. Tykkään jutella naapureiden kanssa aina ohimennen.”

Kunto kohoaa pyöräillessä ja pihalla juosten

Miikan työtehtävät merivartiostossa ovat monipuolisia ja ihmisten auttaminen erilaisissa hätätilanteissa edellyttää myös hyvää fyysistä kuntoa. Harppuunakorttelin suuri sisäpiha juoksuratoineen ja monine mahdollisuuksineen houkutteleekin kuntoilijaa puoleensa.

 “Myin autoni pois aiemmin Helsingissä, kun huomasin sen seisovan lähinnä parkkihallissa”, Miika kertoo. “En usko että ostan uutta tilalle lähiaikoina, vaan jatkan liikkumista Turussa polkupyörällä ja jalan.”

Tulevaisuus tuo lisää palveluita alueelle

Vaikka Harppuunakortteli ei olekaan vielä valmis, sen rakennussuunnitelmat ja koko sataman alueen tulevaisuus kuulostavat Miika Collanin mielestä lupaavilta.

“Turun kaupungin strategiassa on keskustan painopisteen siirto kohti satamaa, mikä lupaa koko alueen kehitykselle hyvää. Odotan erityisesti lähikauppaa sekä kauppahallia, jota suunnitellaan korttelin päähän. Turun perinteikkääseen kauppahalliinkin on tosin mukava pyöräillä Majakasta jokirantaa pitkin”, nopeasti turkulaistunut Miika kehuu.