Ota yhteyttä

Lapsiperheen ihannekorttelissa on suojaisa piha ja isovanhemmat bonuksena

Ensimmäiset asukkaat ovat jo ehtineet kotiutua alkuvuodesta korttelin pohjoiskärkeen valmistuneeseen As Oy Harppuunan Ankkuriin. Yksi heistä on Emilia Valtonen, joka asuu Ankkurissa kahden alle kouluikäisen tyttärensä kanssa. Harppuunakortteli oli Emilialle jo entuudestaan tuttu, ja upouusi vuokrakoti Ankkurissa sopii tämän hetken elämäntilanteeseen täydellisesti.

Kätilönä työskentelevä 35-vuotias Emilia Valtonen toteaa, että kotikortteli on alkanut jo kuukauden asumisen jälkeen tuntua omalta paikalta.

– Me muutimme Harppuunakortteliin Raitiokujalta ihan lähistöltä, ja olimme jo sitä ennen ehtineet asua samassa naapurustossa, Emilia kertoo. – Vuokrakoti on hyvä ratkaisu, joka sopii tämänhetkiseen tilanteeseen. Tavoitteeni on hankkia myöhemmin omistusasunto – mieluiten Harppuunakorttelista.

Valtteina turvallinen sisäpiha ja kätevä sijainti

Harppuunan Ankkuria parempaa vuokrakohdetta Turusta tuskin löytyy. Upouusi talo on osa ainutlaatuista asuinkorttelia, jonka valtteja ovat upea sisäpiha ja tietysti erinomainen sijainti.

– Sijainti oli minullekin kaikkein tärkein asia asunnon valinnassa, Emilia sanoo.
– Hyvänä kakkosena on suojaisa ja monipuolinen sisäpiha. Lasten kannalta on erityisen hienoa se, ettei Harppuunakorttelin pihassa ei ole läpiajoliikennettä, kuten edellisen asuntomme pihalla.

Harppuunakorttelin sisäpiha on siinä mielessä harvinainen, että se tarjoaa myös aikuisille hyvät mahdollisuudet harrastaa samaan aikaan lasten kanssa. Pihaa kiertävän kuntoradan lisäksi tulossa on erilaisia kuntolaitteita kaikkien käytettäväksi.

– Yksinhuoltajana ei ole sitä mahdollisuutta, että voisi vuorotella puolison kanssa lastenhoidossa ja päästä esimerkiksi rauhassa kuntosalille. Korttelin pihalla voi käydä itse vaikka lenkillä samaan aikaan kun lapset leikkivät tai ajelevat potkulaudalla.

Kolme sukupolvea samassa pihapiirissä

Emilian vanhemmat muuttivat Harppuunan Majakkaan keväällä 2020 Raumalta. Kolmivuorotyötä tekevälle Emilialle asuminen samassa pihapiirissä on kullanarvoinen asia, joka helpottaa arkea monella tavalla.

– Esikoinen on nyt kuusivuotias ja aloittaa syksyllä koulun, joten hän on nyt alkanut harjoitella itsenäistä liikkumista. Hyvä ensimmäinen askel on kulkea isovanhempien luo turvallisesti, kun pihalla ei ole liikennettä josta pitäisi huolehtia, Emilia toteaa.

– Jos menen varhain aamuvuoroon, enkä pysty viemään lapsia päiväkotiin niin aikaisin, omat vanhemmat voivat antaa lyhyen ajan hoitoapua. Asuessamme eri paikkakunnilla oli tietenkin korkeampi kynnys pyytää apua vaikkapa tunniksi aamulla. Ja tietysti on kiva, kun voi viettää laatuaikaa toisen lapsen kanssa, kun toinen pääsee vaikka muutamaksi tunniksi hoitoon isovanhemmille.

Kaupungin tarjonta tuo vireyttä arkeen

Harppuunakorttelia harkitseville lapsiperheille Emilia kehuu turvallisen sisäpihan lisäksi lähellä olevia puistoja. Vehreä Linnanpuisto samoin kuin useampi leikkipuisto sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä, ja myös bussiyhteys keskustaan toimii hyvin. Lisäksi Fölin vesibussilla pääsee kesäisin kertalipun hinnalla Forum Marinumin edustalta Ruissalon kansanpuistoon ja Pikisaareen asti.

– Kun kaupungin tarjonta on lähellä, voi mennä ex tempore kirjastoon tai ravintolaan, tai katsoa mitä ohjelmaa kaupungilta löytyy lapsille. Jos asuisi jossain kauempana keskustasta, ei tulisi siinä hetkessä niin helposti lähdettyä, Emilia toteaa. – Kaiken kaikkiaan tuntuu siltä, että itsellä pysyy yllä tietty vireys, vaikka pyörittääkin lapsiperheen arkea.

Lue myös Emilian vanhempien Aimon ja Kristiinan haastattelu:
Eläkeläispariskunnan uusi koti on kompakti ja ekologinen