Ota yhteyttä

Lapset unelmien pihaa suunnittelemassa

Harppuunakorttelin kaikessa suunnittelussa pyritään ottamaan huomioon asukkaiden toiveet. Ja kun suunnitellaan pihaa, ketkä olisivat parempia asiantuntijoita kuin lapset! Lue, millainen on päiväkoti Ketunpesän eskarilaisten unelmien leikkipiha ja katso video pienten arkkitehtien suurista ideoista!

“Harppuunakorttelin pihakansi on valmis ja pihakin jo pitkälti suunniteltu”, kertoo arkkitehti Juha-Petri Virtanen Sigge Arkkitehdit Oy:sta. “Monet yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä auki ja kuuntelemme tulevien asukkaiden mielipiteitä mielellämme. Niinpä kutsuimme lapset tutustumisretkelle korttelin rakennustyömaalle.”

Kun Ketunpesän lapsille tarjoutui mahdollisuus tutustua arkkitehdin ja pihasuunnittelijan työhön, päiväkodin johtaja Anna Alanen innostui oitis. “Retkeilemme paljon sekä läheisissä metsissä että kaupunkiympäristössä. Retki rakennustyömaalle tarjosi taas uuden näkökulman ympäristöön”, Alanen sanoo. “Samalla lapset pääsivät miettimään, mitä eri ammatteja tarvitaan talon tai pihan rakentamiseen.”

Ennen retkeä lapset piirsivät omia ideoitaan Harppuunakorttelin kymmenen jalkapallokentän kokoiselle pihalle.

Tavanomaisten leikkivälineiden lisäksi ehdotuksista löytyy mm. mansikan viljelyä, luistelukenttä, köysirata sekä jännittävä putki jonka kautta voisi siirtyä näppärästi paikasta toiseen.

Nuorten suunnittelijoiden ideat eivät ole kovinkaan kaukana ammattilaisten näkemyksistä. Aktiiviseen ja toiminnalliseen puuhaan kannustetaan Harppuunakorttelissa mm. lasten pelialueiden, aikuisten kuntoiluvälineiden sekä yhteisen lenkkeilyradan avulla.

“Tavoitteena on toiminnallinen ja viihtyisä piha, joka tarjoaa tekemistä ympäri vuoden”, kiteyttää Juha-Petri Virtanen. “Autottomasta korttelipihasta on tarkoitus rakentaa ihanteellinen sekä yhteisöllisyyttä että omaa rauhaa rakastaville.”

Katso Unelmien piha -video