Ota yhteyttä

Koko suku samassa korttelissa

Asunto-osakeyhtiö Turun Harppuunan Meripoiju valmistuu keväällä 2022, mutta nopeimmat ovat jo ehtineet ostaa toiveidensa mukaisen kodin rakenteilla olevasta kohteesta. Yksi heistä on Mikael Lindström, joka on vaimonsa Gunin kanssa muuttamassa Meripoijun kolmioon. Uuteen osoitteeseen on varmasti helppo kotiutua, sillä sukua asuu Harppuunakorttelissa jo ennestään.

“Nuorin poikamme asuu Majakassa, ja toinen poikamme on äskettäin ostanut asunnon Puosusta. Eli tämä on sitten jo meidän perheemme kolmas asunto Harppuunakorttelissa”, Mikael Lindström kertoo. “Kaiken lisäksi myös minun serkkuni asuu Puosussa!”

Merellisyys miellyttää ulkosaariston kasvattia

Mutta miksi juuri Harppuunakortteli? Aivan ensimmäisenä Utöstä kotoisin oleva Mikael innostuu kertomaan, että häntä miellytti Merimieseläkekassan rakennuttaman Harppuunakorttelin tietty merellisyys, joka näkyy myös talojen nimissä.

“On hauska yhteensattuma, että sisäpihan keskellä oleva korttelitalo on nimeltään Luotsi, koska meidän suvussamme on ollut monta luotsia. Minulle oli tärkeää, että Harppuunakorttelissa meri ja Aurajoki ovat lähellä.”

Yhtä lailla Lindströmien valinnassa vaikuttivat asumiskustannukset. Mikael kertoo heidän käyneen tarkasti läpi Turun keskusta-alueen vaihtoehtoja ja havainneen Harppuunakorttelin niistä selvästi edullisimmaksi.

“Oma tontti on merkittävä tekijä ja maalämpö takaa edulliset kustannukset. Samalla energiaomavaraisuus on myös ympäristökysymys”, Mikael muistuttaa.

Sisäpihan juoksurata ja uusi naapurusto kiinnostavat

Tuleva koti Meripoijussa on kahdelle asukkaalle passeli 73,5 m2 kolmio. Uuden kotitalon rakentaminen etenee aikataulun mukaisesti ja seuraavaksi Mikael ja Gun pääsevät valitsemaan kotinsa pintamateriaalit ja kalusteet tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Sijainnin ja energiaratkaisujen ohella myös Harppuunakorttelin iso sisäpiha saa tulevalta asukkaalta kiitosta.

“Meidän tärkein harrastuksemme on saaristo, venepaikka on Korppoossa ja vapaa-aika kuluu Jurmon ja Utön suunnalla”, Mikael sanoo. “Myös urheilua harrastan mielelläni, joten Korttelitalo Luotsia kiertävä juoksurata vaikuttaa kiinnostavalta. Siinä voisi käydä vähän juoksemassa.”

“Sisäpiha tuntuu muutenkin mukavalta ja on mielenkiintoista nähdä, millaista yhteistoimintaa ja yhteisöllisyyttä siellä on tulevaisuudessa luvassa”, Mikael kertoo odotuksistaan.

Samuel on jo ehtinyt kotiutua Puosuun

Mikaelin ja Gunin poika Samuel Lindström on asunut Harppuunakorttelissa vähän yli kuukauden. Puolisonsa kanssa Puosussa asuva Samuel kertoo, että 50,5 m2 kaksio sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseen mainiosti.

“Muutimme tähän keskustan toiselta puolelta 34 neliön asunnosta, joten nyt tilaa on huomattavasti enemmän meille ja koirallemme. Myös työmatkani Raisioon sujuu kätevämmin, kun pääsen ajamaan nopeampaa reittiä”, 28-vuotias Samuel kertoo.

Samuel sanoo, että pääsyy Puosuun muuttamiselle oli vanhemmissa, jotka olivat vakuuttuneita uuden asuinkorttelin eduista. Samassa pihapiirissä asuu jo veli ja vuoden kuluttua myös vanhemmat, mutta Samuel ei usko, että perheenjäseniä tulee välttämättä tavattua sen tiheämmin kuin ennenkään.

“Siihen vaikuttavat myös omat työaikani, sillä ne vaihtelevat paljon ja olen usein töissä silloin kun muut ovat vapaalla. Mutta uskon, että monessa pienessä asiassa korttelissa asuvista sukulaisista voi olla iloa. Jos esimerkiksi unohtaa avaimet kotiin tai tarvitsee nopeasti jotain apua, niin naapuruus varmaan helpottaa elämää.”