Ota yhteyttä

Ketunpesän lapset testasivat korttelipihan!

Turkulaisen päiväkoti Ketunpesän lapset vierailivat Harppuunakorttelin työmaalla reilu vuosi sitten. Tuolloin Puosun rakennustyöt olivat vielä kesken ja piha paksun lumikerroksen peitossa. Nyt ketunpesäläiset pääsivät testaamaan, miltä pihalla näyttää kauniina elokuisena kesäpäivänä!

Turvaliiveihin pukeutunut jono kiemurtelee kuin mato asukastalon ovesta pihalle. Muodostelma kuitenkin hajoaa, kun lapset näkevät oranssin juoksuradan. Kymmenen lapsen ryhmä ryntää juoksuun – ja hyvä niin, sillä korttelin piha on suunniteltu nimenomaan aktiiviseen toimintaan.

Pihasuunnittelijoiden tavoitteena on ollut monipuolinen ja viihtyisä alue, joka tarjoaa tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Lasten pelialueiden ja pihaa kiertävän lenkkeilyradan lisäksi sisäpihalla on mm. kaikkien käytössä olevia yrttiviljelmiä, istuskeluun sopivia penkkejä ja tietysti asukastalo saunoineen.

Dinosaurukset vauhdissa

Laivan muotoisen hiekkalaatikon kannelle kokoontuneet pojat mittailevat katseellaan laidan korkeutta. Viisivuotias Otso kertoo osaavansa jo uida ja sukeltaakin. Voisikohan tästä hypätä mereen? No, totta kai! Vaikka vettä ei ole kuin mielikuvituksessa, hypyt joustavalle alustalle sujuvat hienosti jalat edellä ja pommilla.

Tytöt kokeilevat kiipeilyverkkoa. Ylös asti kavunneen Ellenin mielestä Harppuunakorttelin piha vaikuttaa mukavalta. Pieni parannusehdotus hänellä kuitenkin on.

“Kahluuallas olisi kiva. Meillä on sellainen kotona takapihalla”, Ellen sanoo. Lupaamme viedä kehitysidean pihan suunnittelijoiden tietoon.

Viisivuotiaat Vanessa ja Alva tutkivat nurmikon laitaan istutettua kasvialuetta. Omenapuussa on vasta pari pientä omenaa, mutta tytöt arvelevat, että niitä tulee pian lisää. Äkkiä juttutuokio keskeytyy kovaan kiljuntaan. Juoksuradalta lähestyy hurjasti muristen vaarallinen Henrik-dinosaurus, ja tytöt pinkaisevat vauhdilla karkuun.

Näköalapaikka Turun maamerkkeihin

Piha on asukkaiden käytössä nyt valmistuneiden taloyhtiöiden eli Puosun ja Majakan kohdalta Asukastalolle asti, ja loppuosa valmistuu samaan tahtiin talojen kanssa. Talon vehreältä nurmikatolta näkyy useita kaupungin maamerkkejä. Suomen Joutsenen mastot, Turun linna ja sataman suuret nosturit johtavat lasten keskustelun laivamatkoihin.

Katolta avautuvat näköalat ja Harppuunakorttelin laajuus tekevät vaikutuksen myös ryhmän aikuisiin.

“Tännehän voisi vaikka muuttaa”, toteaa pihan harrastusmahdollisuuksia ihasteleva Eveliina kuullessaan ensi talvena valmistuvan As Oy Turun Harppuunan Ankkurin vuokra-asunnoista. Muuttosuunnitelmat kuitenkin keskeytyvät, kun yksi tytöistä tulee näyttämään sormeen tullutta tikkua. Se onneksi saadaan nypättyä pois ja leikit jatkuvat taas.

Auringonpaisteessa juoksentelun jälkeen piknik-eväät maistuvat koko porukalle. Jäätelön ja pillimehun lomassa käy selväksi pienten asiantuntijoiden mielipide: Harppuunakorttelin piha on testattu ja hyväksi havaittu!