Ota yhteyttä

Jesse poimi helmen keskustan tuntumasta

Kuudessa kaupungissa asunut 28-vuotias Jesse Lindsten etsi Turusta alun perin rivitaloasuntoa, mutta ihastui Harppuunan Majakan ensimmäisen kerroksen yksiöön. Urheilullinen mies arvostaa pihan liikuntamahdollisuuksia ja viihtyy omalla terassilla. 

Ensimmäistä omistusasuntoaan etsivä Jesse Lindsten oli asettanut kriteereiksi oman pihan sekä sijainnin kohtuullisen lähellä keskustaa. Idea 35-neliöisestä yksiöstä vasta valmistuneesta kerrostalosta tuli niin sanotusti maskin takaa.

“Olin jo ihan valmis ostamaan remppakuntoisen asunnon ja laittamaan sen oman näköiseksi, kun vanhempani näkivät Harppuunakorttelin myynti-ilmoituksen ja vinkkasivat, että pitäisiköhän sun käydä katsomassa tätä”, Jesse kertoo. “Ja niin siinä kävi, että tämä kolahti heti kun kävelin sisään.”

Ex-kiekkoilija kotiutui Turkuun

Salosta kotoisin oleva Jesse kertoo muuttaneensa pois kotoa jo 16-vuotiaana tullessaan urheilulukioon Turkuun. Raamikas hyökkääjä pelasi parikymppiseksi asti TPS:n riveissä nuorten SM-liigatasolla, sitten jääkiekko vei miestä muihin maisemiin. Mestiksessä ja Suomi-sarjassa pelannut Jesse ehti asua mm. Porissa, Keuruulla, Lappeenrannassa ennen muuttoaan takaisin Turkuun.

“Kolmisen vuotta takaperin kun palasin Suomen kierrokselta ja päätin lopullisesti jäädä tänne, mietin että olisi kiva jos saisi kodin, josta löytyy paikka pihakalusteille ja grillille. Siksi katselin ensin rivitaloasuntoja, mutta tämä oli aikamoinen helmi. Pienestä koostaan huolimatta ensimmäisen kerroksen asunto on yhdistelmä sekä rivarin että keskusta-asumisen hyvistä puolista”, Jesse kuvailee.

Sisäpiha tarjoaa mahdollisuudet kuntoiluun

Tätä nykyä matkailuautojen myyjänä työskentelevä Jesse asuu yksiössä tyttöystävänsä kanssa ja sanoo nauttivansa vapaa-ajasta ilman tiukkoja aikatauluja.

“Kun kiekkoura päättyi kolmisen vuotta takaperin, heitin lätkäkamat häkkivarastoon ja päätin siirtyä niin sanotusti aikuisten töihin”, Jesse kertoo. “Mä nautin tästä elämäntilanteesta ja osaan arvostaa taas sitä, että saa itse päättää omista aikatauluistaan. Golfia pelaan kesäisin ja puolitoista vuotta sitten innostuttiin poikien kanssa padelista.”

Myös Harppuunakorttelin monipuolinen sisäpiha on liikunnallisen miehen makuun. Jo aiemmin ulkokuntoilulaitteisiin mieltynyt Jesse viihtyy pihalla erityisesti kesäaikaan.

“Kesällä kun piha valmistui, tuli hyvät puitteet liikunnalle. Sieltä löytyy koripallokenttä ja kuntoilulaitteita, jotka ovat kyllä olleet käytössä.”

Edulliset asumiskustannukset ovat plussaa

Jesselle oman kodin ehdoton suosikki on pihaterassi grilleineen. Korttelin palveluista hän mainitsee erityisesti Korttelitalo Luotsin varattavan saunan, joka tarjoaa mahdollisuuden löylyistä nauttimiseen niillekin joilla ei ole asunnossa omaa saunaa.

“Uudessa asunnossa on paljon hyviä puolia. Asuminen on aika huoletonta, kun kaikki on kunnossa ja asumiskustannuksetkin ovat matalat. Voin ehdottomasti suositella Harppuunakorttelia samassa elämäntilanteessa oleville”, Jesse toteaa.

“Moni omasta tuttavapiiristäkin on ihastellut tätä konseptia. Yleensä olen käyttänyt kaverit tuosta sisäpihan kautta ja näyttänyt vähän paikkoja, ja moni on kyllä ihmetellyt, että miten näin läheltä keskustaa löytyy tällainen kokonaisuus.”