Ota yhteyttä

Harppuunakorttelin palvelut paranevat: Uuden konseptin Sale avautuu Kompassiin 2022

Harppuunakorttelin ja koko Linnakaupungin alueen palvelut paranevat, kun Turun Osuuskauppa avaa uuden energiatehokkaan Sale-myymälän syksyllä 2022 valmistuvan As Oy Turun Harppuunan Kompassin liiketiloihin.

Oma päivittäistavarakauppa on ollut Harppuunakorttelin asukkaiden toivelistan kärjessä, joten Salen tulo on täsmävastaus kaikkien tarpeisiin.

”Vähittäiskaupan tuleminen Harppuunakortteliin ilahduttaa varmasti niin korttelin nykyisiä ja tulevia asukkaita kuin myös muita lähialueiden kuluttaja-asiakkaita”, toteaa toimitusjohtaja Jari Puhakka korttelin rakennuttamisesta vastaavasta Merimieseläkekassasta.

Kattavat valikoimat ja laajat aukioloajat

Satamakadun ja Vallihaudankadun kulmaan sijoittuva As Oy Turun Harppuunan Kompassi on rakennusjärjestyksessä korttelin viides taloyhtiö, jonka rakentaminen on parhaillaan käynnistymässä. Kompassin arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2022. Kompassin katutason liiketiloihin sijoittuvan uuden Salen pinta-ala on 442 m2 ja se tarjoaa lähialueen asiakkaille kattavat valikoimat laajoin aukioloajoin.

”Sale Kompassi toteutetaan nykyaikaisena, uuden Sale-konseptin mukaisena kauppana”, kertoo toimialajohtaja Mikko Junttila Turun Osuuskaupasta. ”Haluamme tehdä kaupan yhdessä alueen asiakkaiden kanssa ja suunnitella palvelut ja valikoimat niin, että ne vastaavat asiakkaiden tarpeita. Erinomainen sijainti ja hyvät pysäköintimahdollisuudet ovat tämän kaupan valtteja.”

Ekokorttelin energiatehokas ja ilmastoystävällinen myymälä

Koko Harppuunakortteli lämmitetään ja jäähdytetään maalämpöjärjestelmällä, johon myös uuden Sale-myymälän kylmäjärjestelmän lauhde-energia integroidaan. Kaupan lauhdelämmöllä saadaan entisestään tehostettua korttelin energiaomavaraisuutta. Sale Kompassin kylmäjärjestelmänä toimii energiatehokas CO2-laitos, jossa kylmäaineena on ilmastovaikutuksiltaan pienen päästökertoimen hiilidioksidi. Myymälän valaistus toteutetaan nykyaikaisella ja energiapihillä LED-tekniikalla.

Harppuunakortteli on Merimieseläkekassan historian suurin rakennushanke. Turun linnan kupeeseen, aivan kaupungin keskustan tuntumaan nouseva kortteli tulee olemaan kahdentoista kerrostalon ekologinen ja kodikas kokonaisuus. Talojen noin 500 erikokoista asuntoa tarjoavat valmistuttuaan kodin tuhannelle tyytyväiselle asukkaalle.