Ota yhteyttä

Harppuunakortteli –
ole osa tarinaa

Harppuunakortteli on ainutlaatuinen kokonaisuus. Se sijaitsee erityisellä paikalla aivan Turun linnan naapurissa. Ja mitä muuta voisikaan rakentaa niin jylhään maisemaan kuin alusta loppuun asti suunniteltua priimaa?

Kortteli on monien merkittävien etulyöntitekijöiden summa. Toteutuakseen kortteli on vaatinut monen alan ammattilaisen äärimmilleen vietyä osaamista. Harppuunakorttelin tekijöillä on ollut yhteinen tahtotila; luoda jotakin merkittävää ja aikaa kestävää.

Ekologisuus on otettu huomioon jo rakennusvaiheessa ja se on kantava tekijä aina asukkaiden arkipäivän elämään asti. Ympäristöystävällisyys korostuu kierrätyksessä, luonnon vaalimisessa ja elinkaariajattelussa.

Lähes 100 % energiaomavaraisuus takaa edulliset asumiskustannukset. Korttelin hulevedet käsitellään keskitetysti maanalaisessa hulevesijärjestelmässä. Korttelin toimivuutta on mietitty vuosikymmenien päähän, mikä tekee siitä turvallisen ja merkittävän asuinalueen historiallisessa miljöössä.

 

Luonto keskellä korttelia

Harppuunakorttelin pihapiiri on uskomattoman monikäyttöinen ja erilaiset asukkaat huomioon ottava. Pihalta voi löytää oman keitaan rentoutumiseen tai vaihtoehtoisesti yhteisöllisyyttä luovan toiminnallisen alueen. Rauhaa ja reippautta, kullekin oman mielen mukaan.

Lasten temppuradat ja pelialueet sekä aikuisten kuntoiluvälineet houkuttelevat aktiiviseen puuhaan.

Upea korttelipiha on vapaasti asukkaiden käytössä, sillä piha-alueen viimeinenkin osa valmistui kesällä 2021. Niinpä asukkaat pääsevät nauttimaan mm. pihaa kiertävästä juoksuradasta, monipuolisista aktiviteeteista.

Pihamaalle on istutettu satoa tuottavia puita ja pensaita sekä sijoitettu lukuisia viljelylaatikoita yhteiseksi hyväksi. Laajat ja maisemallisesti kauniit viheriöt houkuttelevat rentoutumaan ja viettämään aikaa ulkosalla.

 

N. 800 aurinkopaneelia ja n. 80 maalämmönkeruupistettä tekevät Harppuunakorttelista lähes täysin energiaomavaraisen korttelin.

Kortteli koostuu 12 talosta ja noin 500 asunnosta. Asuntoja on yksiöistä suuriin kattohuoneistoihin.

Harppuunakortteliin mahtuu noin 1000 asukkaasta. Pihapiiri on kuin pieni kylä, tarjoten niin touhua kuin omaa rauhaakin.

Pihakannen alla sijaitsee Harppuunaparkki, joka tarjoaa parkkitilaa n. 300 kulkuneuvolle. Samaisesta paikasta löytyy myös autonpesupiste ja sähköautojen latauspaikkoja.

Piha on luotu erilaisille aktiviteeteille, puutarhanhoidolle ja rentoutumiselle. Pihapiiriä reunustaa juoksurata, joka houkuttelee ulkoilemaan.

Pihan keskiössä on Korttelitalo, joka tarjoaa mahdollisuuden saunoa tai pitää vaikka juhlat. Talon käyttömahdollisuuksista päättävät asukkaat itse.

Palvelut kivijalassa

Harppuunakorttelin julkisivun puolelle on suunniteltu liiketiloja erilaisille palveluille, kuten kahvilalle, ravintolalle ja elintarvikemyymälälle sekä monelle muulle palveluntarjoajalle. Erilaisilla palveluilla halutaan tuoda lisäarvoa korttelin ja lähialueen asukkaille. Liiketilasuunnittelussa huomioidaan palveluihin vahvasti vaikuttavat asiat, kuten liikenne, pysäköinti, logistiikka ja jätteenkäsittely.

Tarjoamme kiinnostuneille palveluntuottajille mahdollisuuden jo nyt tulla mukaan suunnitteluun.

Pihakannen alla sijaitseva Harppuunaparkki on käytössä jo nyt ja sitä operoi Aimo Park. Korttelin Linnankadun edustalle rakentuvan As Oy Kompassin alakertaan tulevan päivittäistavarakaupan osalta on tehty esisopimus, ja muut palvelut seuraavat perässä.

Pihakannen alla tilaa kulkuvälineille

300 auton Harppuunaparkki sijaitsee pihakannen alla. Parkkiin ajetaan Harppuunakorttelin ulkopuolelta, mikä takaa sen, että pihapiiri säilyy autottomana ja turvallisena.

Sähköautoille rakennetaan tarvittavat latauspisteet ja korttelipyörien vuokraamiseen pyritään luomaan mahdollisuudet. Pyöräpaikat sijaitsevat osin rakennuksen pohjakerroksissa ja osin piha-alueilla. Vierasparkkimahdollisuus on rakennuksia ympäröivillä ulkoalueilla.

Asukkaana voit vuokrata Harppuunaparkista autopaikan. Parkki on koko korttelin yhteinen ja sitä hallinnoi Aimo Park.

Harppuunakortteli sijaitsee Turun Linnan välittömässä läheisyydessä, vain kivenheiton matkan päästä Aurajoesta ja satamasta. Kauppatorilta korttelille on matkaa vain n. 3 km.