Ota yhteyttä

Harppuunakortteli täynnä elämää jo työmaavaiheessa

Järjestimme yhteistyössä mainostoimisto Briiffin ja Katutaideyhdistys Päävärit ry:n kanssa Turun Taiteiden yönä 18.8.2016 TÄYNNÄ ELÄMÄÄ –katutaidekilpailun, joka teki Harppuunakorttelin työmaaseinistä pitkän taidekollaasin.

Kilpailun tarkoituksena oli houkutella väkeä Harppuunakorttelin läheisyyteen ja uuden, valmistuvan alueemme Täynnä elämää –teeman mukaisesti tarjota mahdollisuus katutaiteen luomisprosessin seuraamiselle ja päästä hieman lähemmäs kyseistä taiteenmuotoa.

Kilpailuumme kutsuttiin kahdeksan taiteilijaa, muun muassa Graffitin Suomen mestarit vuosimallia 2015 ja 2016. Kaksi paikkaa täytettiin vapaan haun kautta.

Graffititaiteilijoille annettiin kullekin 3m x 4,5m kokoinen tila, laatikollinen maalia ja kymmenen tuntia aikaa. Kisa huipentui raadin voittokolmikon valintaan. Ensimmäinen sijoitus oli 1000 euron, toinen 350 euron ja kolmas 150 euron arvoinen.

– Hienoa että graffitia tuodaan eturiviin tällaisella kilpailukutsulla. Vielä hienompaa on se, että se tapahtuu täällä Turussa. Järjestäjältä todella hieno ele tehdä näin hyvin järjestetty tapahtuma, jossa oli ilo olla mukana, kilpailun voittanut Osek sanoo.

Kilpailu oli viihdyttävä paitsi kilpailijoille ja yleisölle, se oli sitä myös meille.

– Harppuunakorttelin mottona on Täynnä elämää. Tämä kortteli tulee olemaan elävä, jatkuvasti kehittyvä ja ekologisesti kestävä uudenlainen ja turvallinen asuinyhteisö. Ympäristötaiteella on merkittävä osa tässä kokonaisuudessa. Tämä tapahtuma oli erinomainen osoitus tästä, Merimieseläkekassan toimitusjohtaja Kari Välimäki toteaa.

Omaa suosikkiaan on mahdollista käydä äänestämässä Facebook-sivullamme 15.10. asti.
Eniten ääniä saanut taiteilija palkitaan yleisön suosikkina 150 euron rahapalkinnolla ja kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan lippu.fi:n 100 euron lahjakortti.
Onnea matkaan ja äänestämään! www.facebook.com/harppuunakortteli