Ota yhteyttä

Essin unelmakoti muuttui kaksiosta kolmioksi kädenkäänteessä

Essi Korpela on yksi Harppuunan Majakan tuoreista asukkaista. Liikuntaa ja musiikkia harrastavan Essin koti on malliesimerkki uniikin asuinkorttelin tarjoamista mahdollisuuksista. Oma rivitalomainen terassi, tilava parveke ja toimiva keittiö tekivät vaikutuksen, ja huonejaon muutoskin ehdittiin tehdä nopealla aikataululla asukkaan toiveiden mukaisesti.

Turkulainen Essi Korpela kertoo etsineensä keskustan läheisyydestä pientä kolmiota, jossa olisi oma terassi. Juuri toiveiden mukainen asunto löytyi Harppuunakorttelista. Kaupat tehtiin maaliskuussa, vain kuukautta ennen keväällä valmistuneen Harppuunan Majakan avainten luovutusta.

“Kriteerinä oli, että 60-neliöisen kaksion saisi muunnettua kolmioksi. Ostin asunnon aika myöhään, mutta siitä huolimatta muutos ehdittiin tehdä ja olohuone jaettiin väliseinällä kahdeksi huoneeksi”, Essi kertoo tyytyväisenä.

Täydellinen sijanti autottomallekin

Asunnon ostajan näkökulmasta Essi näki Harppuunakorttelissa monta valttia. Sijaintia enimmäkseen pyörällä ja kävellen liikkuva Essi kehuu täydelliseksi.

“Aurajoki on ihan vieressä ja keskustaan on lyhyt matka”, Essi luettelee. “Lähellä on myös Fölläripysäkki, jos haluaa hyödyntää Turun kaupungin yhteiskäyttöpyöriä.”.

“Korttelin sijainti on tosi hieno myös palveluiden kannalta. Lähistöllä on useita ravintoloita sekä merenkulun museokeskus Forum Marinum. Myös Kakolan alue on yllättävän lähellä, ja sieltä löytyy esimerkiksi oma leipomo ja panimo.”

Joogaavan insinöörin terassilla kasvavat chilit ja tomaatit

Asunnossa Essi kertoo ihastuneensa ennen kaikkea sen pohjaratkaisuun. 60 neliöön sai näppärästi omien toiveiden mukaisen kolmion, johon seitsemän neliön parveke sekä iso terassi tuovat lisää avaruutta. Valoisalla terassilla kasvavat myös chilit, tomaatit, salaatit ja muut herkulliset hyötykasvit. Joogaa ja musiikkia harrastavan diplomi-insinöörin harrastukset näkyvät kodin yksityiskohdissa.

“Parvekkeen kattoon asennettiin toivomani mukaisesti koukku, johon saan turvallisesti kiinnitettyä riipputuolin tai ilmajoogassa käytettävän silkin. Soitan myös pianoa ja laulan, ja asunnon sijainti onkin siihen täydellinen, koska minulla ei ole yhtään seinänaapuria”, pyörävaraston ja rappukäytävän naapurina asuva Essi nauraa.

Korttelipihalla nautitaan kesäauringosta

Myös korttelin sisäpiha on jo ehtinyt tulla tutuksi. Essi kertoo nauttineensa alkukesän valoisista illoista korttelitalon kattokukkulalla omalla aurinkotuolillaan, Turun linnan maisemia ihastellen.

“Odotan innolla, mitä kaikkea korttelipihalle vielä tuleekaan. Esimerkiksi grillikatos voisi olla mukava, siinä pääsisi luontevasti tutustumaan naapureihin grillailun lomassa. Asukastalon sauna voisi olla sopiva omien tupaantuliaisten järjestämiseen vaikka hiukan isommallekin porukalle”, Essi suunnittelee.