Ota yhteyttä

Eläkeläispariskunnan uusi koti on kompakti ja ekologinen

Yli 40 vuotta Raumalla asunut Valtosen pariskunta muutti Turkuun ollakseen lähellä lapsiaan ja heidän perheitään. Uusi koti löytyi Harppuunakorttelista, jonka rakentamisen ekologisuus ja sijainti vakuuttivat Aimon ja Kristiinan.

Eläkkeellä olevat Kristiina ja Aimo Valtonen kertovat etsineensä uutta kotia nimenomaan Aurajoen rannan ja Kakolan maisemista. Lähialueen asuntonäyttöjä tulikin kierrettyä ahkerasti muutaman kuukauden ajan. Toiveiden mukainen koti löytyi juuri valmistuneesta Asunto-osakeyhtiö Harppuunan Majakasta, johon Valtoset pääsivät muuttamaan heti huhtikuussa 2020.

”Tämän seudun uusista kohteista Harppuunakortteli oli sijainniltaan ehdottomasti paras”, toteaa Aimo. ”Tässä on aivan vieressä Turun linna, Aurajoki ja Kakola. Bussipysäkiltä pääsee helposti ydinkeskustaan ja vaikka suoraan lentokentälle.”

Työn laatu vakuutti kokeneen rakennusmestarin

Valtosten mukaan asunnossa ei ole mitään turhaa tai ylimääräistä ja he kuvailevat 68,5 m2 kolmionsa pohjaa kompaktiksi.

”Täytyy sanoa, että Harppuunakorttelissa työn laatu on tosi hyvää”, kehuu liki 40 vuotta rakennusmestarina toiminut Aimo Valtonen.

”Aimo on ammattilaisena aina tarkka näissä asioissa”, toteaa Kristiina. Myös Kristiina sanoo olevansa tyytyväinen asunnon ratkaisuihin, vaikka ei itse päässytkään vaikuttamaan niihin. ”Voi sanoa, että pohja on kaikkein paras niistä, joita kävimme katsomassa, ja kaappitilaa on riittävästi. Ainoa kohta, jossa olisin itse valinnut toisin, ovat keittiön kaapit.”

Sisäpiha ja energiaratkaisut keräävät kehuja

Valtoset kehuvat korttelin suurta sisäpihaa kuntoratoineen. Pihaa ovat päässeet testaamaan myös lastenlapset, joiden kanssa puuhaillessa kuluu suuri osa eläkeläisparin vapaa-ajasta. Konkreettinen tekijä asunnon valinnassa oli energiaomavaraisuus, jonka takaavat maalämpö ja aurinkopaneelit.

”Kun huomioidaan yhtiövastike ja sähkö, asumiskustannukset ovat energiaratkaisujen ansiosta selvästi pienemmät verrattuna edelliseen asuntoomme, samoin kun Turun uusiin kohteisiin”, Aimo kertoo. ”Ja onhan se kustannusten lisäksi samalla eräänlainen ekoteko. Pitää ajatella myös tulevaisuutta ja sitä, millainen maailma jätetään lapsenlapsillemme.”

Parvekkeella viihdytään keväästä syksyyn

Aimo ja Kristiina kertovat viihtyvänsä uuden kotinsa valoisalla parvekkeella kelien salliessa keväästä aina syksyyn asti. Parvekeelle näkyy Turun linna ja Auraoen rannassa siintävät Suomen Joutsenen mastot. Juhana Herttuan ja Katarina Jagellonican entinen koti tosin jää piiloon siinä vaiheessa, kun Harppuunakorttelin etelänpuoleiset talot valmistuvat.

”Mutta kyllä se linna siellä pysyy, vaikka ei enää näykään, kun on jo yli seitsemänsataa vuotta pysynyt”, toteaa Aimo viitaten korttelin historialliseen sijaintiin.

Aurajoen rannat houkuttelevat kävelylle

Harppuunakorttelin sijainti ja erityisesti Aurajoen ranta saa kiitosta aktiiviselta pariskunnalta. Valtosilla on oma auto, mutta he kertovat liikkuvansa paljon kävellen.

”Iltaisin Aurajoen ranta ja Kakolan ympäristö ovat kauniita paikkoja kävelylle”, Kristiina sanoo. ”Usein kävelemme jokirantaa keskustaan asti, ja bussilla pääsee myös kätevästi, kun niitä kulkee parhaimmillaan seitsemän minuutin välein.”

”Harppuunakortteli sopii yhtä lailla vanhemmille asukkaille kuin lapsiperheillekin”, tiivistää Aimo tyytyväisen pariskunnan mietteet kotikorttelistaan.