Ota yhteyttä

Asukaskysely kertoo, että korttelissa viihdytään

Kysyimme syyskuussa Harppuunakorttelin asukkaiden mielipiteitä korttelista ja siellä viihtymisestä. Saimme netissä toteutetussa kyselyssä runsaasti palautetta ja tukun tuoreita ideoita, jotka on viety eteenpäin niistä vastaaville tahoille. Tässä lyhyt katsaus kyselyn tuloksiin. Kysely tavoitti Puosuun ja Majakkaan kotiutuneet asukkaat. Kysymys “millaisen yleisarvosanan annat kotikorttelillesi asteikolla 1–10” sai keskiarvoksi 8,0. Kuten eräs vastaajista kirjoitti: “kaiken kaikkiaan tämä …

Jatka lukemista

Miikan kotisatamassa harrastetaan ja rentoudutaan

Miika Collan mieltyi Harppuunan Majakan tilavaan yksiöön ja korttelin hyvään fiilikseen. Vaikka työ vie pitkiksi ajoiksi merelle ja osa vapaa-ajasta kuluu tyttöystävän luona Helsingissä, Miika on kotiutunut Harppuunakortteliin nopeasti. Järkevät neliöt, sisäpihan liikuntamahdollisuudet ja Aurajoen rantamaisemat keräävät kehuja kuntoilevalta meriupseerilta.

Jatka lukemista

Ketunpesän lapset testasivat korttelipihan!

Turkulaisen päiväkoti Ketunpesän lapset vierailivat Harppuunakorttelin työmaalla reilu vuosi sitten. Tuolloin Puosun rakennustyöt olivat vielä kesken ja piha paksun lumikerroksen peitossa. Nyt ketunpesäläiset pääsivät testaamaan, miltä pihalla näyttää kauniina elokuisena kesäpäivänä!

Jatka lukemista

Essin unelmakoti muuttui kaksiosta kolmioksi kädenkäänteessä

Essi Korpela on yksi Harppuunan Majakan tuoreista asukkaista. Liikuntaa ja musiikkia harrastavan Essin koti on malliesimerkki uniikin asuinkorttelin tarjoamista mahdollisuuksista. Oma rivitalomainen terassi, tilava parveke ja toimiva keittiö tekivät vaikutuksen, ja huonejaon muutoskin ehdittiin tehdä nopealla aikataululla asukkaan toiveiden mukaisesti.

Jatka lukemista

Osallistu yrttitarhurin juhannuspeliin ja voita!

Perehdy Harppuunakorttelin pihan kesäisiin yrtteihin juhannuspelissä ja osallistu samalla arvontaan, jonka pääpalkintona on Finnish Design Shopin lahjakortti (arvo 80 €)! Lisäksi arvomme 5 kpl JBL-kaiuttimia. Klikkaa itsesi peliin tästä!  

Jatka lukemista

Isännöitsijä on osa yhteisöä

Unelmien kodit eivät toimi ilman taustalla hääriviä eri alojen ammattilaisia. Asukkaille isännöitsijän työstä näkyy vain pieni osa, joten haastattelimme Harppuunakorttelin isännöitsijä Sari Saarenpäätä ja kohteen avustavana isännöitsijänä toimivaa Jan Lindrosia Isännöinti-Saarto Oy:stä.

Jatka lukemista

Viljele iloa kesääsi omalla parvekkeella!

Harppuunakorttelissa mennään kovaa vauhtia kohti suvea ja toukokuu onkin oivallinen ajankohta laittaa oman asunnon terassi tai parveke viheriöimään. Asukkaiden on nyt mahdollista tilata tyylikkäät kasvatuslaatikot suoraan kotiovelle kuljetettuna. Mallikappaleet löytyvät korttelitalon edustalta, joten käy tutustumassa ja tilaa omasi vielä ennen kesää!

Jatka lukemista

Tutustu kortteliin muistipelissä!

Miten muistisi pelaa? Tutustu Harppuunakortteliin muistipelissä ja testaa, oletko hajamielinen proffa vai prosessoriaivo. Samalla voit osallistua Finnish Design Shopin 80 euron lahjakortin sekä JBL:n Go-kaiuttimien (5 kpl) arvontaan!

Jatka lukemista

Linnan ympäristöstä tulee uudenlainen osa Turkua

Harppuunakortteli on osa Linnakaupungin kokonaisuutta, joka tulee muuttamaan Turun ilmettä “tois pual jokke” merkittävästi. Kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen luotaa koko merellisen alueen tulevaisuutta ja erityisesti Linnanniemen suunnitelmia.

Jatka lukemista

Majakka muuttovalmis huhtikuussa!

Vasarat ovat paukkuneet Harppuunakorttelissa uutterasti ja rakennustyöt edenneet aikataulussaan. Talven taittuessa kevääksi korttelin toinen taloyhtiö Majakka kohoaa komeasti Puosun naapuriin. Ensimmäiset majakkalaiset pääsevätkin kantamaan muuttokuormansa sisään 22.4. alkaen.

Jatka lukemista

Yksityiset esittelyt aikataulusi mukaan

Me OP Kodissa pidämme tärkeänä osallistua ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin poikkeusolosuhteiden aikana. Olemme päättäneet siirtyä toistaiseksi esittelemään koteja vain yksityisesittelyissä. Haluatko tutustua omassa rauhassa näihin koteihin? Varaa oma yksityisesittelyaikasi! Harppuunakorttelin myyntitiimi 040 357 5787

Jatka lukemista

Myynnin päivystys Korttelitalolla

Tervetuloa tutustumaan Harppuunakortteliin! Päivystämme joka keskiviikko Korttelitalolla klo16–18. Myynnin päivystyksen aikana on mahdollisuus tutustua juuri itseäsi kiinnostaviin huoneistoihin yhdessä kiinteistönvälittäjiemme kanssa. Yksityisen esittelyn juuri Sinulle sopivaan aikaan voit varata numerosta: 040 357 5787 / Harppuunakorttelin myyntitiimi

Jatka lukemista

Harppuunakortteli Rakenna & Sisusta -messuilla

Länsi-Suomen merkittävin rakennus- ja sisustusalan tapahtuma on pian käsillä. Turun Messukeskus kokoaa Rakenna & Sisusta -messuille 7.–9.2.2020 alan tärkeimmät toimijat, uusimmat trendit ja alan innovatiivisimmat puheenaiheet.

Jatka lukemista

Harppuunakorttelin hulevesijärjestelmä aikaansa edellä

Harppuunakortteli-hankkeessa käytössä oleva allianssimalli on luonut suunnittelun osalta mahdollisuuksia kehittää uusia ratkaisuja perinteiseen rakentamiseen nähden. Nyt jo käytössä oleva hulevesiratkaisu on hyvä esimerkki tästä. Idea tähän syntyi suunnitteluryhmän sisällä hankkeen geosuunnittelijan ehdotuksesta.  Normaalisti hulevesijärjestelmä toimii niin, että hulevedet johdetaan sade- ja rännivesikaivojen kautta suoraan kaupungin sadevesiviemäreihin. Harppuunakorttelissa tehtiin toisin. Asunto-, toimitila- ja korjausrakentamisen suunnittelija ja …

Jatka lukemista

Tervetuloa Harppuunakorttelin Jouluriehaan!

Harppuunakorttelin ilmainen joulutapahtuma on kaksipäiväinen ilonpito kaikille perheenjäsenille, erityisesti niille pienimmille! Tapahtumassamme pääset nauttimaan hevosajelusta, kuvauttamaan itsesi joulupukin kanssa, maistelemaan jouluisia herkkuja ja ihailemaan samalla upeaa joulukuusta. Joulumusiikki soi ja Harppuunakorttelin pihakansi on puettu joulukuosiin. Voit myös samalla tutustua Harppuunakortteliin ja valmistuneisiin asuntoihin sekä pääset näkemään miten Korttelitalo ja Harppuunaparkki jo palvelevat ensimmäisten talojen asukkaita. …

Jatka lukemista

Harppuunakorttelista koti OP Kodin tiimiltä

Harppuunakorttelin myyntisaappaisiin on hypännyt OP Kodin väki. OP Kotihan on valtakunnallisesti toimiva ja jo pelkästään Turun yksikössä työskentelee lähes 60 välittäjää. Turku asuinalueineen, asumisen uudet tuulet ja paikallisten asuntotarpeet ovat välittäjien tarkassa tiedossa. Tänä keväänä OP Koti toi markkinoille Myyjän palvelun, jonka kautta myyjä pääsee seuraamaan ajantasaisesti asuntonsa myyntiin liittyviä asioita. Myös digitaalinen asuntokauppa on …

Jatka lukemista

Vehreä kansipiha syntyy tiimityönä

Harppuunakorttelin poikkeuksellisen suuri piha-alue tarjosi mahdollisuuden suunnitella asukkaille runsaasti erilaisia toimintoja ja oleskelupaikkoja, kertovat pihasuunnittelusta vastaavat Pia Kuusiniemi ja Oula Rahkonen LOCI maisema-arkkitehdit Oy:sta.

Jatka lukemista

Puosussa vietettiin jo tupaantuliaisia!

Keväällä valmistuneen Harppuunan Puosun huoneistojen ensimmäiset kauppakirjat allekirjoitettiin 1. huhtikuuta ja nopeimmat ehtivät kantaa muuttokuormansa sisään jo samana päivänä, kertoo asuntojen myynnistä vastaavan IN LKV:n Sari Kuusisto.

Jatka lukemista

Lapset unelmien pihaa suunnittelemassa

Harppuunakorttelin kaikessa suunnittelussa pyritään ottamaan huomioon asukkaiden toiveet. Ja kun suunnitellaan pihaa, ketkä olisivat parempia asiantuntijoita kuin lapset! Lue, millainen on päiväkoti Ketunpesän eskarilaisten unelmien leikkipiha ja katso video pienten arkkitehtien suurista ideoista!

Jatka lukemista

Asunnonvälityksen ammattilaisten suosikit!

Harppuunakorttelin asuntojen myynnistä vastaavan IN LKV:n ammattilaiset ovat esitelleet satoja asuntoja. Mitkä ovat heidän omat suosikkinsa Harppuunan Puosun asunnoista ja niiden yksityiskohdista? Ensimmäisenä asuntosuosikistaan kertoo IN LKV:n Miska Piirainen.

Jatka lukemista

Puosun näytöt jatkuvat sunnuntaisin!

Etsitkö persoonallista kaksiota tai kolmiota ainutlaatuisesta ympäristöstä? Tule tutustumaan keväällä valmistuvan Harppuunan Puosun valmiiksi stailattuun malliasuntoon! Samalla näet rakenteilla olevan ainutlaatuisen korttelin koko komeudessaan. Seuraavat näytöt su 17.2 klo 11.30–12.30 ja su 3.3. klo 17.00–18.00 osoitteessa Satamakatu 31. Paikalla IN LKV:n ammattilaiset Sari Kuusisto, Jaana Kylä-Kaila sekä Miska Piirainen.

Jatka lukemista

Tervetuloa Harppuunakorttelin asuntojen ensiesittelyyn!

Nyt kannattaa olla nopea ja tarkka – Turun linnan läheisyyteen rakennettavan ainutlaatuisen Harppuunakorttelin uusien asuntojen esittely, varausten vastaanotto ja ennakkomarkkinointi käynnistyvät torstaina 23.8.2018 klo 17.00. Olet tervetullut ensiesittelyyn Korttelitalon vieressä sijaitsevaan Konttiin. Luonnollisesti myös ystäväsi tai elämänkumppanisi on tervetullut mukaan. Kontissa kuullaan muun muassa rakennuttaja Merimieseläkekassan, arkkitehtitoimisto Siggen sekä IN LKV:n puheenvuorot. Merimieseläkekassa ja turkulainen …

Jatka lukemista

Harppuunakorttelin fillarit kesämaisemissa

Harppuunakortteli on ekologisia arvoja korostava kokonaisuus. Energiamuodoissa mietitään mahdollisimman luontoystävällisiä ja kestäviä ratkaisuja, mutta myös liikkumisessa kannustetaan oman lihasvoiman käyttöön. Siitä käytännön esimerkkinä Harppuunakorttelin upouudet jopot! Pyörät, kypärät ja pyöränkorit on teipattu Harppuunakorttelin ilmeen mukaisesti. – Turkulaiset ovat aktiivisia liikkujia ja pyöräily on lisääntynyt Turun lisäksi koko maassa merkittävästi. Ekologiset arvot ovat meille Harppuunakorttelissa tärkeitä. …

Jatka lukemista

Harppuunakorttelissa tyylikästä esteettömyyttä kaikkiin elämänvaiheisiin

Merimieseläkekassan suurin rakennushanke Harppuunakortteli on hyvää vauhtia nousemassa Turun Linnan naapuriin. Projekti on edistyksellinen kaikilla tavoilla. Yhtenä esimerkkinä kerrottakoon suunnittelusta lähtien mukana ollut esteettömyyden huomioiminen. Esteettömyydestä puhuttaessa ei käsitellä pelkästään liikuntarajoitteisia tai ikäihmisiä. Silloin otetaan huomioon myös esimerkiksi lapsiperheet ja vierailevat henkilöt. Esteettömyys on näkymätön opas ja arjen helpottaja. Merimieseläkekassa otti esteettömyyden yhdeksi tärkeäksi agendaksi …

Jatka lukemista

Harppuunaparkki avoinna kevätvieraille!

Kun pitkästä talvesta on viimeinkin päästy, on aika suunnitella iloisia autoretkiä Turun suuntaan. Jos Turkuun ei halua pidemmäksi aikaa jäädä, voi hypätä laivan kyytiin ja reissata Ruotsiin. Mikä siis sen helpompaa kuin ajaa autolla satamaan, viedä kulkuneuvo sataman välittömässä läheisyydessä olevaan Harppuunaparkkiin ja lähteä itse seikkailemaan! – Saamme sähköautojen latauspisteetkin varmasti kesäsesonkeihin mennessä asennettua, Q-Parkin …

Jatka lukemista

Harppuunakorttelin arkkitehtien kuulumiset

Harppuunakorttelin suunnittelusta vastaavan Sigge Arkkitehdit Oy:n arkkitehtien Juha-Petri Virtasen ja Roope Elojärven pöydillä on tällä hetkellä Majakan rakennuslupasuunnitelmat. Kun lupa-asiat ovat kunnossa, alkaa Majakan rakentaminen. Näillä näkymin sen ajankohta on toukokuun ja kesäkuun vaihteessa. Harppuunakorttelin työmaalla on täysi vauhti päällä. Käytössä oleva Harppuunaparkki tuo pysäköintiasiakkaita, Korttelitalo seisoo ylväänä pihakannen päälle ja Puosua rakennetaan hyvässä sykkeessä. – Puosun …

Jatka lukemista

Kulma- ja linjalattiakaivoilla helppoutta ja tyylikkyyttä

As Oy Turun Harppuunan Majakkaan on alustavasti suunniteltu kulma- ja linjalattiakaivoja. Talosuunnittelu on vielä kesken, mutta saimme pienen maistiaisen arkkitehdin suunnitelmista. – Kulma- ja linjalattiakaivot mahdollistavat korkealuokkaisemman toteutuksen ja ovat miellyttävämpiä käyttää. Niiden päälle astuu harvemmin, kuin keskellä lattiaa olevan lattiakaivon päälle, arkkitehti Roope Elojärvi Sigge Arkkitehdit Oy:stä kertoo. Kulma- ja linjalattiakaivot voidaan toteuttaa yksinkertaisemmilla lattiakaadoilla. …

Jatka lukemista

360-näkymien, 3d-kuvien ja materiaalivaihtoehtojen kautta Harppuunan Puosuun

Olemme luoneet Harppuunan Puosun asunnoista havainnollistavia 3D-kuvia sekä kolme 360-näkymää. Niiden avulla voit kätevästi tutustua asuntoihin ja unelmoida tulevaisuuden kodistasi. Annamme materiaalivaihtoehtojemme kautta osviittaa siitä, miltä tuleva kotisi voisi näyttää. Vaihtoehdot ovat vielä luonnoksia. Tutustu materiaalivaihtoehtoihin ja suunnittele kotiasi. Olisiko se Harppuunan Puosussa? 2H+KT – 40,5 m2 3H+K+S – 55 m2 4H+K+KHH+S – 168 m2

Jatka lukemista

Harppuunan Puosun pohjakuvat valmiina

Parhaillaan rakennettavan Harppuunan Puosun pohjakuvien kautta pääset kiinni ajattomaan skandinaaviseen arkkitehtuuriin. Loppuvuodesta 2018 valmistuva Puosu tulee myyntiin ensi vuoden keväällä. Haluamme tutustuttaa sinut pohjakuviin, jotta pääset katsomaan mahdollisen tulevan kotisi nerokkaasti käytettyjä neliöitä. Ota yhteyttä myyntiimme, jotta varmistat oman kotipesäsi suositusta Harppuunan Puosusta. Tutustu Harppuunan Puosuun!

Jatka lukemista

Tervetuloa Harppuunakorttelin vaakunapeliin!

Harppuunakorttelin jokainen taloyhtiö saa oman vaakunansa. Ne tulevat koristamaan rakennettavia taloja ja opastamaan korttelin asukkaita ja vieraita. Pääset tutustumaan upeaan vaakunamaailmaan pelimme kautta, joka paljastaa kolmen vaakunan ilmeen. Kokoamalla kolme vaakuna-arvoitusta ja täyttämällä yhteystietosi olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa JBL GO –kaiuttimia sekä Baladeo-varavirtalähteitä. Arvomme yhteensä 5 kaiutinta ja 10 varavirtalähdettä 1.2.2018. Hyviä pelihetkiä!

Jatka lukemista

Virtuaalisia tulevaisuuden asumisnäkymiä Tall Ship Races -tapahtumassa

Turussa vietettävä Tall Ship Races –purjelaivatapahtuma tuo Aurajoen alajuoksulle laivoja miehistöineen, sekä yli puoli miljoonaa tapahtumakävijää. Niin ikään touhussa on mukana myös Harppuunakortteli, joka avaa tulevan korttelin uudenlaista asuinrakentamista virtuaalisin keinoin omassa kontissaan Forum Marinumin aukiolla. Harppuunakortteli on vasta siirtymässä arkkitehtien papereilta rakennusvaiheeseen, mutta tulevaa innovatiivista asuinympäristöä pääsee katsomaan virtuaalisesti Tall Ship Race –tapahtumassa Turussa …

Jatka lukemista

Harppuunakorttelin rakentaminen jatkuu

Harppuunakorttelin rakentaminen on käynnistynyt vauhdilla. Korttelin yhteisen piha-alueen kannen alle rakennetaan ensin pysäköintitilat. Rakennustyöt jouduttiin kuitenkin keskeyttämään marraskuussa hetkeksi valmisbetonissa havaittujen laatuongelmien vuoksi. Teetettyjen kenttätutkimusten perusteella ja rakennesuunnittelijan tekemien lujuuslaskelmien mukaan valetut betonipilarit ovat kantavuuskapasiteetiltaan riittävät ja turvalliset eikä mitään turvallisuusuhkaa ole. Nyt havaitut betonin laatuvirheet voidaan korjata pilareiden jälkikäsittelyillä. Työmaa käynnistyi pikaisesti uudelleen ja …

Jatka lukemista

Tiedote

Rakennusyhtiö NCC on väliaikaisesti keskeyttänyt Harppuunakortteliin rakennettavan pysäköintihallin rakennustyöt. Työmaalla on käytetty Rudus Oy:n betonia ja alustavien testimittausten perusteella betonirakenteet eivät ole lujuusominaisuuksiltaan vaaditulla tasolla. Myös Turun rakennusvalvonta on pyytänyt Rudus Oy:lta listan kohteista, joihin se on viime aikoina toimittanut Turussa betonia. Harppuunaparkin rakennuttaja Merimieseläkekassa seuraa tilannetta ja tiedottaa saatavien jatkotutkimustulosten valossa jatkotoimenpiteistä.

Jatka lukemista

Peruskiven muurauksessa juhlittiin rakentamisen alkua

Harppuunakorttelin peruskiven muuraustilaisuus järjestettiin rakennustyömaalla torstaina 20.10.2016. Tilaisuuden juontajaksi oli saatu linnanvouti Johan Petrus Mikaelinpoika aivan Harppuunakorttelin naapurista. Perinteisessä rakennuttajan puheenvuorossa toimitusjohtaja Kari Välimäki kertoi, että Turun linnan kupeeseen nouseva Harppuunakortteli on 60 vuotta täyttävän Merimieseläkekassan historian suurin projekti. ”Turulla on vahva asema meriteollisuudessa ja kaikki edellytykset toimia suomalaisen merenkulun edelläkävijänä. Siksi on täysin luonnollista, …

Jatka lukemista

Harppuunakorttelin markkinointiviestintä yhdistelee keskiaikaa ja nykypäivää

Harppuunakorttelin brändin kehitystyöstä ovat vastanneet turkulaisen Briiffi Oy:n markkinointiviestinnän ammattilaiset yhdessä Merimieseläkekassan viestinnän kanssa. Keväällä 2016 pidetyssä brändityöpajassa valettiin allianssiryhmän avustuksella perusta, jonka päälle Briiffin luova tiimi rakensi logon, visuaalisen ilmeen ja mainonnan elementit. “Harppuunakorttelin kuvamaailmassa vanha ja uusi yhdistyvät yllättävällä ja hauskallakin tavalla. Linnanneito ottaa selfien, ritari ilmestyy mukaan piknikille ja kuningas pelaa kavereineen …

Jatka lukemista

Harppuunakortteli täynnä elämää jo työmaavaiheessa

Järjestimme yhteistyössä mainostoimisto Briiffin ja Katutaideyhdistys Päävärit ry:n kanssa Turun Taiteiden yönä 18.8.2016 TÄYNNÄ ELÄMÄÄ –katutaidekilpailun, joka teki Harppuunakorttelin työmaaseinistä pitkän taidekollaasin. Kilpailun tarkoituksena oli houkutella väkeä Harppuunakorttelin läheisyyteen ja uuden, valmistuvan alueemme Täynnä elämää –teeman mukaisesti tarjota mahdollisuus katutaiteen luomisprosessin seuraamiselle ja päästä hieman lähemmäs kyseistä taiteenmuotoa. Kilpailuumme kutsuttiin kahdeksan taiteilijaa, muun muassa Graffitin …

Jatka lukemista

Uusi vetovoimainen asuinalue Turun linnan naapuriin

Turun linnan naapuriin on suunnitteilla uusi asuinalue Harppuunakortteli. Korttelin rakennuttaa ns. allianssimallilla Merimieseläkekassa. Alue on osa Linnanfälttiä, jolla on moniulotteinen ja polveileva Linnaan kytkeytyvä historia 1880-luvulle saakka. Kortteliin rakentuu viihtyisiä ja laadukkaita asuntoja sekä liike- ja toimitiloja, joissa yhdistyvät energiatehokkuus, elinkaarikestävyys sekä kaupunkikuvallisesti Linnan läheisyyteen sopiva toteutus. Kortteliin tulee rakentumaan vaiheittain kaksitoista asuinkerrostaloa sekä niiden …

Jatka lukemista